За цим рецептом можна запікати яловичину навіть великими шматками. Для цього фольгу необхідно загортати абсолютно герметично, щоб всі соки залишалися всередині, а м’ясо мліло і залишалося м’яким.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати великий шматок яловичини, запечений у фользі в духовці? М’ясо помийте і промокніть від рідини паперовими рушниками.

У мисці змішайте оливкова олія, мед, гірчицю і сухі спеції.

змастіть М’ясо маринадом і залишити в холоді на годину мінімум. Якщо є можливість, то можна тримати м’ясо в маринаді всю ніч.

Загорніть яловичину в кілька аркушів фольги. Згорток повинен бути герметичним.

Запікайте м’ясо при 180 градусах в духовці 1 годину. Потім акуратно розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 10-15 хвилин. Можна включити гриль, якщо є така функція.

М’ясо вийміть з фольги, дайте йому постояти 10 хвилин і можна подавати на стіл з овочами і гарніром.

Приємного апетиту!

Новости