Нарізана капуста змішується з яблуком, морквою, медом, сіллю, запашним перцем і лавровим листом. Все настоюється протягом півгодини, після чого переводиться в банку і маринується під гнітом 3 дні. Виходить дуже смачна і соковита закуска.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 3 – 3.5 кг
- Яблука – 1 – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Мед – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 12 – 15 шт.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати квашену капусту з яблуками і медом. Для початку ретельно капусту промиваємо під проточною водою і обсушуємо її на паперовому рушнику. Знімаємо верхні листки і вирізаємо качан. Далі розрізаємо капусту навпіл і шаткуємо її за допомогою спеціальної терки. Можна також зробити це ножем. Перекладаємо все в глибоку миску.
Яблука вибираємо кисло-солодкі. Також промиваємо їх під водою, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Відправляємо в миску до капусти.
Моркву ретельно промиваємо під водою, очищаємо і натираємо її на тертці для моркви по-корейськи. Перекладаємо її в ємність до решти інгредієнтів.
Тепер додаємо до овочів сіль, лавровий лист і духмяний перець горошком. Поливаємо все медом і добре перемішуємо руками, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися, і капуста дала трохи соку. Знімаємо пробу і при необхідності додаємо солі.
Даємо капусти з морквою і яблуками настоятися в мисці близько півгодини.
Через деякий час перекладаємо капусту в чисту банку, зверху встановлюємо відповідний гніт і трохи придавлюємо. Накриваємо все кришкою і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі. За цей час необхідно робити в капусті проколи, щоб звідти вийшов зайвий повітря.
Готову квашену капусту відправляємо на зберігання в холодильник. Подаємо до столу в якості закуски до основної страви, попередньо полив її рослинним маслом і додавши до неї ріпчасту цибулю. Приємного апетиту!
Новости