Поєднання яблука і гарбузи дуже виграшне завдяки тому, що яблучна кислинка добре відтіняє солодкість і смак овоча. Також, це відмінний спосіб додати гарбуз в раціон дитини, а він цього навіть не помітить.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Гарбуз – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пюре з ранеток і гарбуза на зиму? Промийте гарбуз під проточною водою, поділіть навпіл і за допомогою ложки, дістаньте насіння разом з усіма супутніми нутрощами. Зріжте шкірку, а м’якоть наріжте невеликими кубиками або брусочками.

Складіть гарбуз в каструлю і засипте цукром. Перемішайте все, щоб шматочки повністю покрилися. Залиште на столі, щоб гарбуз пустила сік, а цукор почав поступово розчинятися.

Тим часом, промиті яблука очистіть від шкірки, огляньте на наявність зіпсованих бочків і виріжте ці місця, при необхідності. Видаліть серцевину з насінням, а м’якоть наріжте невеликими брусочками або часточками.

Перекладіть яблука в каструлю з гарбузом і ретельно все перемішайте. Накрийте тару кришкою і приберіть на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи.

В окремій ємності залийте лимон окропом і залиште на пару хвилин. Потім насухо протріть рушником, зніміть цедру про дрібну тертку, а з м’якоті вичавити сік.

Після закипання яблук з гарбузом зменшіть вогонь, додайте в каструлю цедру і лимонний сік і варіть до повного розм’якшення інгредієнтів. В залежності від сорту гарбуза і розміру шматочків, на це може піти 20-30 хвилин. Періодично перемішуйте інгредієнти, щоб вони проваривались рівномірно.

Готові овочі зніміть з вогню і подрібніть до отримання однорідного пюре, за допомогою заглибного блендера. Якщо його немає, можна перетерти яблуко з гарбузом через сито. Отримане пюре поверніть на плиту, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 5-7 хвилин, інтенсивно помішуючи.

Розкладіть готове пюре з попередньо простерилизованным банкам, щільно закрийте кришкою і складіть дном вгору. Укутайте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження, потім перенесіть на зберігання в темне і прохолодне місце.

Смачного!

Новости