Нашаткована капуста змішується з морквою, журавлиною, цукром, сіллю, насінням кропу, лавровим листом і чорним перцем. Всі маринується під гнітом 2-3 дні і перекладається в банку. Виходить дуже смачна і соковита закуска.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 100 гр.
- Журавлина – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 75 гр.
- Насіння кропу – 10 гр.
- Лавровий лист – 6 – 8 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування квашеної капусти з журавлиною в банку на 3 літри, капусту ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і знімаємо верхні листки. Далі розрізаємо її навпіл, вирізаємо качан і тонко шаткуємо.
Також промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці. Журавлину промиваємо під проточною водою, перебираємо її і даємо обсохнути на паперовому рушнику.
Перекладаємо капусту з морквою з глибоку миску. Додаємо до них цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець і насіння кропу. Добре все перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб овочі виділили сік.
Тепер беремо велику каструлю і кладемо на дно пару штук лаврового листа. Слідом викладаємо морква з капустою, які перемеживаем журавлиною та іншими лавровими листами.
Добре утрамбовуємо капусту, накриваємо кришкою і зверху встановлюємо важкий гніт. Даємо постояти таким чином при кімнатній температурі протягом 2-3 днів.
Через цей час на капусті повинна утворюватися піна. Прибираємо гніт з кришкою і робимо там проколи за допомогою дерев’яної ложки. Залишаємо ще на 1 день.
Перекладаємо готову квашену капусту з журавлиною в попередньо простерилізовані трилітрові банки і закриваємо їх пластиковими кришками. Зберігаємо в холодильнику. Подаємо дуже смачну закуску до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!
Новости