Нашаткована капуста змішується з морквою, журавлиною, цукром, сіллю, насінням кропу, лавровим листом і чорним перцем. Всі маринується під гнітом 2-3 дні і перекладається в банку. Виходить дуже смачна і соковита закуска.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Журавлина – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 75 гр.
  • Насіння кропу – 10 гр.
  • Лавровий лист – 6 – 8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування квашеної капусти з журавлиною в банку на 3 літри, капусту ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і знімаємо верхні листки. Далі розрізаємо її навпіл, вирізаємо качан і тонко шаткуємо.

Також промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці. Журавлину промиваємо під проточною водою, перебираємо її і даємо обсохнути на паперовому рушнику.

Перекладаємо капусту з морквою з глибоку миску. Додаємо до них цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець і насіння кропу. Добре все перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб овочі виділили сік.

Тепер беремо велику каструлю і кладемо на дно пару штук лаврового листа. Слідом викладаємо морква з капустою, які перемеживаем журавлиною та іншими лавровими листами.

Добре утрамбовуємо капусту, накриваємо кришкою і зверху встановлюємо важкий гніт. Даємо постояти таким чином при кімнатній температурі протягом 2-3 днів.

Через цей час на капусті повинна утворюватися піна. Прибираємо гніт з кришкою і робимо там проколи за допомогою дерев’яної ложки. Залишаємо ще на 1 день.

Перекладаємо готову квашену капусту з журавлиною в попередньо простерилізовані трилітрові банки і закриваємо їх пластиковими кришками. Зберігаємо в холодильнику. Подаємо дуже смачну закуску до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Новости