Пюре з вершками добре підійде для годування дітей, оскільки воно виходить м’яким і ніжним. Також, в залежності від жирності вершків, можна зробити пюре більш ситним.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 3 кг
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Вершки – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне пюре з антонівки з вершками. Яблука попередньо промийте під проточною водою і перевірте на наявність пом’ятих і підгнилих бочков. При необхідності, акуратно виріжте ножем непривабливі ділянки і частину наріжте невеликими шматочками довільної форми, позбавляючись від серцевини з кісточками.
Складіть яблука в каструлю, засипте цукром і додайте воду. Поставте все на середній вогонь і доведіть рідину до кипіння, регулярно помішуючи. Зменшіть нагрів на плиті і варіть яблука до повного їх розм’якшення.
Подрібніть фрукти в однорідне пюре за допомогою заглибного блендера. Якщо його немає, то можна скористатися ситом і перетерти яблука через нього, але в цьому випадку краще спочатку варити їх без шкірки.
Влийте вершки і перемішайте все до однорідності.
У заздалегідь простерилізовану банки розкладіть вийшло пюре і щільно закрийте їх гвинтовими кришками або загорніть під ключ. Складіть закачування шийкою вниз, укутайте щільним ковдрою і залиште до повного охолодження.
Смачного!