Пюре з вершками добре підійде для годування дітей, оскільки воно виходить м’яким і ніжним. Також, в залежності від жирності вершків, можна зробити пюре більш ситним.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Вершки – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучне пюре з антонівки з вершками. Яблука попередньо промийте під проточною водою і перевірте на наявність пом’ятих і підгнилих бочков. При необхідності, акуратно виріжте ножем непривабливі ділянки і частину наріжте невеликими шматочками довільної форми, позбавляючись від серцевини з кісточками.

Складіть яблука в каструлю, засипте цукром і додайте воду. Поставте все на середній вогонь і доведіть рідину до кипіння, регулярно помішуючи. Зменшіть нагрів на плиті і варіть яблука до повного їх розм’якшення.

Подрібніть фрукти в однорідне пюре за допомогою заглибного блендера. Якщо його немає, то можна скористатися ситом і перетерти яблука через нього, але в цьому випадку краще спочатку варити їх без шкірки.

Влийте вершки і перемішайте все до однорідності.

У заздалегідь простерилізовану банки розкладіть вийшло пюре і щільно закрийте їх гвинтовими кришками або загорніть під ключ. Складіть закачування шийкою вниз, укутайте щільним ковдрою і залиште до повного охолодження.

Смачного!

Новости