Приготування помідорів в бочці – процес не швидкий, проте зі смаком цієї заготовки мало що може зрівнятися. Ніякої маринад не замінить поступового квашення заготовки, в результаті якої ви отримаєте соковиті, тануть у роті томати. При наявності холодного льоху ви легко запасетеся квашениями на весь зимовий період.
Інгредієнти: на 40 порц.
- Помідори свіжі – 20 кг
- Часник – 10 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Листя хрону – 10 шт.
- Естрагон – 10 гілок
- Листя чорної смородини – 30 шт.
- Листя вишні – 30 шт.
- Насіння кропу – 50 гр.
- Сіль – 900 гр.
- Вода – 15 л.
Процес приготування:
Приступимо до готування квашених помідорів в бочці на зиму. На дно чистої бочки викладіть чисту зелень і насіння кропу. Додайте до них пару зубчиків часнику і шматочок гіркого перцю.
Потім вимийте і обсушіть помідори, попередньо видаливши плодоніжки. Викладіть поверх спецій шар томатів.
Далі потрібно зробити ще один шар із зелені і часнику, перед тим як викладати ще один шар помідорів. Кожен новий шар томатів перекладайте зеленню і часником до тих пір, поки не наповните бочку повністю.
На самий верхній шар томатів викладіть великий лист хрону, порваний на шматочки. Обов’язково простежте за тим, щоб рівень помідорів був нижче краю бочки хоча б на пару сантиметрів.
З води і солі приготуйте розсіл, який потім влийте в бочку з помідорами. Накрийте заготівлю чистою марлею і поставте гніт. Бочка повинна знаходитися в холодному льосі, а помідори можна пробувати вже через пару тижнів.
Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори в бочці