Апетитні соковиті помідори на зиму виходять спосіб квашення, з використанням аспірину. Із-за додавання аспірину при квашенні помідори набагато краще зберігаються, не бродять і зберігають відмінний смак. Цей рецепт – один з найпростіших, але перевірених способів квашення на зиму. Спробуйте!
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
- Аспірин – 3 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль велика – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати квашені помідори з аспірином просто! Промийте зелень, томати, гіркий перець і очистіть часник. Гіркий перець дрібно наріжте, часник розберіть на часточки. Кріп наріжте на великі шматки.
чистою охолодженою кип’яченою воді розчиніть аспірин, додайте сіль і цукор, добре перемішайте до розчинення гранул.
В стерильну трилітрову банку викладіть кріп, часник і гіркий перець. Потім вкладіть заздалегідь проколоті зубочисткою помідори і залийте в банку розсіл.
Верх банки з помідорами засипте гірчичним порошком, щоб в заготовку менше потрапляли бактерії. Також це надасть томатам більш гострий і пряний смак.
Банки закрийте стерильними капроновими кришками і приберіть в темне холодне місце кваситься. Готові томати будуть не раніше ніж через місяць-два. У холодному темному погребі заготівля добре простоїть як мінімум до Нового Року, а при вдалому збігу обставин – до самого квітня.
Гостра закуска з помідорів Гострі помідори Помідори з часником на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори на зиму Солоні помідори холодним способом