Помідори, нагадують бочкові, але заготовлені в банку. Як смачно подавати такі хрусткі помідори з картоплею або використовувати для приготування салатів!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 100 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Листя вишні – 8 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Виноградне листя – 1 жменя

Процес приготування:

Почнемо готувати квашені зелені помідори в банки на зиму, зелень і перець. Вимийте, очистіть від лушпиння часник. Банки ретельно помийте і стерилізуйте.

У помідорів видалити плодоніжки і вимийте їх.

На дно кожної банки укладіть листя хрону і вишні.

Покладіть в них половину перцю чилі чи можна цілком, якщо він малий, і 2 зубчики часнику. Викладіть до середини банки помідори і знову покладіть зелень і трохи кропу.

Викладіть решта помідори і виноград.

налийте Воду в каструлю, висипте в неї сіль і поставте на вогонь. Прокип’ятіть 1 хвилину і розлийте в банки. Закрийте щільно кришками і поставте в холод на 15 днів.

Приємного апетиту!

Гострі зелені помідори Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Помідори без оцту і без стерилізації Помідори без цукру на зиму Помідори на зиму