Помідори, нагадують бочкові, але заготовлені в банку. Як смачно подавати такі хрусткі помідори з картоплею або використовувати для приготування салатів!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Листя хрону – 4 шт.
- Листя вишні – 8 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Перець чилі – 1 шт.
- Виноградне листя – 1 жменя
Процес приготування:
Почнемо готувати квашені зелені помідори в банки на зиму, зелень і перець. Вимийте, очистіть від лушпиння часник. Банки ретельно помийте і стерилізуйте.
У помідорів видалити плодоніжки і вимийте їх.
На дно кожної банки укладіть листя хрону і вишні.
Покладіть в них половину перцю чилі чи можна цілком, якщо він малий, і 2 зубчики часнику. Викладіть до середини банки помідори і знову покладіть зелень і трохи кропу.
Викладіть решта помідори і виноград.
налийте Воду в каструлю, висипте в неї сіль і поставте на вогонь. Прокип’ятіть 1 хвилину і розлийте в банки. Закрийте щільно кришками і поставте в холод на 15 днів.
Приємного апетиту!
Гострі зелені помідори Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Помідори без оцту і без стерилізації Помідори без цукру на зиму Помідори на зиму