Це рецепт чудової заготовки для господинь, які хочуть швидко і смачно засолити помідори на зиму. Для засолювання виберіть бурі міцні томати. У вас вийде і закуска для м’ясних і рибних страв, і інгредієнт для багатьох салатів. Солятся помідори в банках і холодним способом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1.5 кг
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Гірчиця – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати солоні помідори в банці? Банку для засолювання помідорів добре помийте і обшпарте окропом. Обполосніть водою зелене листя і парасольки кропу. Часник очистіть від лушпиння і розріжте на половинки. У банку покладіть листя вишні, смородини, 2 листків хрону і половину очищеного часнику.

Бурі помідори помийте і хрестоподібно надріжте в області плодоніжки. Половину підготовлених помідорів компактно укладіть в банку. На них покладіть лист хрону і кілька шматочків часнику. Потім покладіть у банку інші помідори.

Банку з помідорами струсніть, щоб помідори лягли більш щільно, і зверху покладіть решті часник.

В окремий посуд налийте потрібну кількість чистої води і розчиніть в ній розрахована кількість солі, цукру і готової гірчиці.

Приготовленим розсолом залийте помідори в банці і декілька хвилин, почекайте, щоб вийшов весь повітря. Потім долийте розсіл до самого верху банки.

Закрийте банку чистої пластмасовою кришкою. Відразу перенесіть помідори в темне і холодне місце. Через 2 тижні ваше соління буде готово. Можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником