Незаперечний факт, що найсмачніше соління, і не тільки на зиму, – квашені зелені помідори в бочці. Можна квасити в банку, відрі і великій каструлі, але бочкові помідори перевершують всі інші своїм особливим деревним ароматом і смаком. З-за великого обсягу заготівлі квасити помідори потрібно відразу в холодному місці. Для засолювання підходять всі зелені помідори крім салатних і соусних сортів.


Інгредієнти: на 50 л.

  • Помідори зелені – 50 кг
  • Сіль – 560 – 800 гр.
  • Кріп – 1.5 кг
  • Естрагон – 250 гр.
  • Петрушка – 250 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Перець чилі – 70 гр.
  • Листя вишні – 500 гр.
  • Листя чорної смородини – 500 гр.
  • Вода – 8 – 10 л

Процес приготування:

Як почати готувати квашені зелені помідори в бочці? Спочатку підготуйте бочку для соління. Її замочіть на кілька годин, щоб набухла деревина, а потім обробіть каустичною содою з розрахунку 100 г соди на 30 літрів води.

Ретельно переберіть зелені помідори, видаляючи зіпсовані плоди. Потім помідори добре помийте і наколіть дерев’яною паличкою в області плодоніжки, щоб вони засолились рівномірно.

Почистіть від лушпиння часник і добре промийте кріп і листя.

На дно підготовленої діжки помістіть третю частину кропу, очищеного часнику і листя вишні і смородини.

Потім бочку наполовину заповніть зеленими помідорами.

На помідори викладіть другу третину зелені і часнику. Поверх її викладіть решта помідори. Зверху помідори закрийте іншою зеленню і часником.

У великому посуді приготуйте розсіл для помідорів. Якщо будете зберігати помідори при температурі 0°С, то сіль беріть у розрахунку 70 грам на 1 літр води. Якщо температура зберігання більше 1°С, то беріть 80 грам солі на 1 літр. Розсіл добре розмішайте, щоб сіль повністю розчинилася.

Приготовленим розсолом залийте помідори в бочці, щоб вони були повністю занурені. Закрийте помідори дерев’яним колом і помістіть на нього будь гніт.

Через півтора місяця ваші помідори засолятся, і можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Гострі зелені помідори Закуска з помідорів на зиму Квашені помідори Помідори без цукру на зиму Помідори на зиму