Незаперечний факт, що найсмачніше соління, і не тільки на зиму, – квашені зелені помідори в бочці. Можна квасити в банку, відрі і великій каструлі, але бочкові помідори перевершують всі інші своїм особливим деревним ароматом і смаком. З-за великого обсягу заготівлі квасити помідори потрібно відразу в холодному місці. Для засолювання підходять всі зелені помідори крім салатних і соусних сортів.
Інгредієнти: на 50 л.
- Помідори зелені – 50 кг
- Сіль – 560 – 800 гр.
- Кріп – 1.5 кг
- Естрагон – 250 гр.
- Петрушка – 250 гр.
- Часник – 150 гр.
- Перець чилі – 70 гр.
- Листя вишні – 500 гр.
- Листя чорної смородини – 500 гр.
- Вода – 8 – 10 л
Процес приготування:
Як почати готувати квашені зелені помідори в бочці? Спочатку підготуйте бочку для соління. Її замочіть на кілька годин, щоб набухла деревина, а потім обробіть каустичною содою з розрахунку 100 г соди на 30 літрів води.
Ретельно переберіть зелені помідори, видаляючи зіпсовані плоди. Потім помідори добре помийте і наколіть дерев’яною паличкою в області плодоніжки, щоб вони засолились рівномірно.
Почистіть від лушпиння часник і добре промийте кріп і листя.
На дно підготовленої діжки помістіть третю частину кропу, очищеного часнику і листя вишні і смородини.
Потім бочку наполовину заповніть зеленими помідорами.
На помідори викладіть другу третину зелені і часнику. Поверх її викладіть решта помідори. Зверху помідори закрийте іншою зеленню і часником.
У великому посуді приготуйте розсіл для помідорів. Якщо будете зберігати помідори при температурі 0°С, то сіль беріть у розрахунку 70 грам на 1 літр води. Якщо температура зберігання більше 1°С, то беріть 80 грам солі на 1 літр. Розсіл добре розмішайте, щоб сіль повністю розчинилася.
Приготовленим розсолом залийте помідори в бочці, щоб вони були повністю занурені. Закрийте помідори дерев’яним колом і помістіть на нього будь гніт.
Через півтора місяця ваші помідори засолятся, і можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Гострі зелені помідори Закуска з помідорів на зиму Квашені помідори Помідори без цукру на зиму Помідори на зиму