Маринування червоних помідорів з морквяної бадиллям є дещо незвичним рецептом для багатьох господинь. Але саме бадилля моркви надає помідорів особливі смак і аромат. Інші приправи в цю консервацію не додаються. Готуємо помідори методом подвійного заливки і з додаванням оцтової есенції.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 700 гр.
  • Бадилля моркви – 4 гілки
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування червоних томатів з морквяної бадиллям. Для цієї заготовки виберіть невеликі міцні томати. Помийте і стерилізуйте будь-яким способом баночки для консервації і прокип’ятіть кришки. Морквяну бадилля ретельно промийте і обсушіть серветкою. Помідори добре промийте і дерев’яною паличкою наколіть їх в області плодоніжки. У підготовлені баночки покладіть бадилля моркви.

Потім компактно розкладіть у підготовлені баночки помідори. Закип’ятіть в каструлі чисту воду з розрахунку 500-600 мл на літрову банку. Залийте окропом помідори, баночки прикрийте кришкою і помістіть в них ложки, щоб скло не луснуло від гарячої води. Залиште їх на 10-15 хвилин.

Потім воду з баночок перелийте в ту ж каструлю через спеціальну кришку. Насипте в воду розраховане кількість солі і цукру, перемішайте і зваріть маринад.

Киплячим маринадом залийте помідори в баночках.

Потім в кожну баночку налийте по половині чайної ложки оцтової есенції. Баночки загорніть і перевірте герметичність закупорки. Банки переверніть на кришки і на ніч накрийте теплим покривалом. Охолоджені помідори перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори класичні Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму