Квашені помідори мають кислий сильний смак. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана гірчиця, завдяки їй помідори відмінно зберігаються аж до весни, і на них не утворюється цвіль.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Помідори зелені – 4,5 кг
- Зелень – 60 гр.
- Часник – 1 головка
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Для розчину: –
- Вода – 2 л
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати квашені зелені помідори з гірчицею. Відберіть помідори приблизно одного розміру, добре помийте їх. Зелень вимити, часник очистіть від лушпиння.
Підготуйте ємність для квашення помідорів, помийте її і просушіть. На дно ємності всипте гірчицю, потім зробіть шар з ½ частини зелені і часнику.
Помідори щільно укладіть зверху зелені. Два літри води закип’ятіть окремо, всипте в воду сіль, остудіть розсіл до 75 градусів. Залийте помідори розсолом, зверху викладіть другу частину зелені.
Залиште помідори при кімнатній температурі на 7 днів. Потім помістіть ємність з помідорами в холод, і потримаєте їх там 3-4 тижні, після чого вони будуть повністю готові.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Зелені помідори з часником Помідори без цукру на зиму Помідори з гірчицею Помідори з гірчицею на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори з гірчицею