Квашені помідори мають кислий сильний смак. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана гірчиця, завдяки їй помідори відмінно зберігаються аж до весни, і на них не утворюється цвіль.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Помідори зелені – 4,5 кг
  • Зелень – 60 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Для розчину: –
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати квашені зелені помідори з гірчицею. Відберіть помідори приблизно одного розміру, добре помийте їх. Зелень вимити, часник очистіть від лушпиння.

Підготуйте ємність для квашення помідорів, помийте її і просушіть. На дно ємності всипте гірчицю, потім зробіть шар з ½ частини зелені і часнику.

Помідори щільно укладіть зверху зелені. Два літри води закип’ятіть окремо, всипте в воду сіль, остудіть розсіл до 75 градусів. Залийте помідори розсолом, зверху викладіть другу частину зелені.

Залиште помідори при кімнатній температурі на 7 днів. Потім помістіть ємність з помідорами в холод, і потримаєте їх там 3-4 тижні, після чого вони будуть повністю готові.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Зелені помідори з часником Помідори без цукру на зиму Помідори з гірчицею Помідори з гірчицею на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори з гірчицею