Квашені зелені помідори – справжній делікатес, який дуже просто приготувати в домашніх умовах. Така закуска буде відмінно виглядати на святковому столі, а будь-яку страву з ним стане набагато апетитніше. Переконайтеся самі!
Інгредієнти: на 4 л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Помідори зелені – 2 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Зелені помідори промиваємо і розрізаємо ножем біля основи у вигляді хреста, але не робимо цього повністю. Помідори не повинні розвалитися.
Моркву чистимо та миємо. Подрібнюємо за допомогою блендера або крупної терки.
Також промиваємо перець. Подрібнюємо перець і часник в кухонному комбайні або за допомогою блендера.
Моєму зелень і дрібно кришимо її ножем.
Тепер змішуємо інгредієнти подрібнені. І нашинкуем ними розрізи помідорів.
Складаємо помідори у відро чи велику каструлю для квашення. Готуємо розсіл. Для цього воду кип’ятимо і розчиняємо у ній цукор і сіль, додаємо оцет, розмішуємо і заливаємо розсолом помідори.
Зверху накриваємо чимось важким, щоб помідори не спливали, і залишаємо в такому вигляді на 4 дні.
Готово! Приємного апетиту!
Бочкові помідори зелені помідори Квашені Помідори з часником всередині Помідори фаршировані часником на зиму