Квашені зелені помідори – справжній делікатес, який дуже просто приготувати в домашніх умовах. Така закуска буде відмінно виглядати на святковому столі, а будь-яку страву з ним стане набагато апетитніше. Переконайтеся самі!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Помідори зелені – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Зелені помідори промиваємо і розрізаємо ножем біля основи у вигляді хреста, але не робимо цього повністю. Помідори не повинні розвалитися.

Моркву чистимо та миємо. Подрібнюємо за допомогою блендера або крупної терки.

Також промиваємо перець. Подрібнюємо перець і часник в кухонному комбайні або за допомогою блендера.

Моєму зелень і дрібно кришимо її ножем.

Тепер змішуємо інгредієнти подрібнені. І нашинкуем ними розрізи помідорів.

Складаємо помідори у відро чи велику каструлю для квашення. Готуємо розсіл. Для цього воду кип’ятимо і розчиняємо у ній цукор і сіль, додаємо оцет, розмішуємо і заливаємо розсолом помідори.

Зверху накриваємо чимось важким, щоб помідори не спливали, і залишаємо в такому вигляді на 4 дні.

Готово! Приємного апетиту!

Бочкові помідори зелені помідори Квашені Помідори з часником всередині Помідори фаршировані часником на зиму