Зелені мариновані томати – відмінна закуска, яка підходить до будь-якої м’ясної страви. Помідори фаршируються перцем, морквою, часником і зеленню. Свіжі овочі додають томату цілий букет ароматів, часник і гострий перець додають пікантну нотку, доповнює мариновані томати велика кількість свіжої зелені.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 – 2 шт.
  • Лавровий лист – 4 – 5 шт.
  • Часник – 10 – 12 зуб.
  • Сіль (на 1 літр води) – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок (на 1 літр води) – 0.5 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати зелені помідори з часником і зеленню? Для маринування зелених томатів ми вибираємо тверді хороші плоди з товстою шкіркою. Томати промиваємо під струменем теплої води і викладаємо на бавовняний рушник, щоб вони обсохнули. Кожен томат надрізаємо гострим ножем хрест – навхрест, але не до кінця, щоб вони не розвалювалися на часточки.

Моркву чистимо від шкірки і промиваємо. Натираємо моркву на крупній тертці або подрібнюємо у блендері.

Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і вичищаємо його від насіння. Часник чистимо, промиваємо. Гіркий перець промиваємо, видаляємо насіння і плодоніжку. Болгарський і гострий перець, а також часник подрібнюємо в блендері.

Ретельно промиваємо свіжу зелень, трохи обсушуємо її, розклавши на бавовняному рушник. Потім дрібно рубаємо петрушку і кріп.

Подрібнені овочі і зелень з’єднуємо і перемішуємо. За допомогою чайної ложки начиняємо кожен томат овочевою начинкою і складаємо готові фаршировані томати в ємність. Для розсолу в банку наливаємо кип’ячену воду, розчиняємо в ній сіль і цукор. Добре перемішуємо. У ємність до томатів додаємо лавровий лист і листя хрону, потім заливаємо томати отриманим розчином.

Розчин повинен повністю покрити помідори. На томати зверху укладаємо велику тарілку і зверху ставимо вантаж (це може бути літрова банка з водою). Поміщаємо томати в темне прохолодне місце для того, щоб вони промариновались протягом 3-4 днів.

Готові томати стануть трохи м’якше і змінять свій колір на більш світлий. На 3-4-ий день вони повністю готові до дегустації. Викладаємо помідори на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Гострі зелені помідори Зелені помідори з часником Помідори з хроном на зиму Помідори з часником всередині Помідори фаршировані часником на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту холодним способом