Справжній киргизька бешбармак зазвичай готують з яловичини або баранини. Процес приготування не швидкий, але досить захоплюючий. Приготуйте блюдо для вашого оригінального обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 2 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Для локшини: –
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 100 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати киргизька бешбармак. Для киргизького бешбармака краще всього вибрати жирну яловичину на кістці. М’ясо промиваємо, Половину цибулі, моркву і корінь селери очистити.
Заливаємо підготовлені інгредієнти водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, солимо і варимо ще 2 години.
Далі приступаємо до приготування локшини. Розбиваємо два яйця, додаємо до них сіль і рослинне масло. Просіваємо борошно.
З’єднуємо борошно з яєчною сумішшю, вливаємо воду і ретельно вимішуємо тісто руками.
Після щільний ком розкочуємо качалкою до дуже тонкого стану.
В окрему каструлю занурюємо трохи бульйону і жиру, які утворилися від яловичини. Викладаємо сюди тонко порізану цибулю і тушкуємо його 2-3 хвилини.
В глибоку посуд викладаємо готове м’ясо, розділена на дрібні шматочки. Поливаємо його невеликою кількістю бульйону.
Далі розкладаємо всі складові страви з різних тарілках: яловичину, тушкований цибулю, проціджений бульйон і зняття з м’яса жир.
Тепер повернемося до тесту. Нарізаємо його на невеликі квадрати або прямокутники і відварюємо отримане в киплячій воді близько 7 хвилин.
Формуємо блюдо наступним чином: на відварену локшину кладемо м’ясо і цибулю, трохи поливаємо жиром. Бульйон розливаємо по окремих тарілках. Готово!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний