Татарський кыстыбый включає в себе тонкі прісні коржі з домашнього тіста, начинені картопляним пюре. Саме блюдо просте і готується досить швидко, але от з приготуванням тіста так чи інакше доводиться возитися. Пропонуємо цей процес спростити і використовувати тонкий лаваш. Його точно також можна наповнити начинкою і підсмажити до рум’янцю на сковороді – виходить дуже смачно! Форма кыстыбый при цьому може бути будь-яка. Іншими словами: як зручно завертати начинку, так і робіть!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 400 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Кріп – 1 гілка
- Петрушка – 1 гілка
- Часник – 1 зуб.
- Лаваш (тонкий) – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування кыстыбая з лаваша. Оскільки тісто замішувати не потрібно, відразу приступаємо до приготування начинки. З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо його і ріжемо довільними шматками невеликого розміру – так можна скоротити час варіння.
Відварюємо картоплю в підсоленій воді до повної готовності.
Поки картопля вариться, часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Петрушку з кропом промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
Після варіння проціджуємо картопля від відвару, зберігши трохи рідини для більш пластичної консистенції пюре. Розминаємо картоплю.
Додаємо вершкове масло, часник, рубану зелень, чорний мелений перець і сіль за смаком. Змішуємо всі компоненти до однорідності.
Лист лаваша ріжемо на прямокутники. Викладаємо на них пару столових ложок картопляного пюре і надаємо йому прямокутну форму. Бічні краї загортаємо на начинку – починаємо формувати кыстыбый.
Далі загортаємо верхній і нижній краї – вийшов конверт.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо отримані кыстыбый з обох сторін по парі хвилин. рум’яні конверти укладаємо на тарілку гіркою і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного аппетита!
Кыстыбый