Кыстыбый – смачне блюдо кавказької кухні. Це апетитні коржі з начинкою з картоплі, грибів, сиру або пшона. Кыстыбай з пшоном виходить особливо апетитним. Його можна подавати на сніданок до чаю. Смачний і ароматний, так і хочеться добавки!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Кефір – 200 мл
- Сода харчова – 0,2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Картопля – 1 кг
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 200 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування кыстыбая з пшоном. Просіваємо борошно з допомогою ситечка, додаємо в нього 2 ст. молока і 1 ч. л. солі. Все ретельно перемішуємо виделкою або лопаткою. Потім вимішуємо тісто руками, поки воно не стане еластичним.
Готове тісто ділимо на кілька рівних шматочків. Кожен треба розкачати, додати йому форму кола. Це легко зробити за допомогою тарілки.
Змащуємо вершковим маслом сковороду і обсмажуємо кожну корж. Спочатку з одного боку, потім – з іншого. Після цього кожну корж промазуємо вершковим маслом.
Пшоняну крупу потрібно перебрати і помити.
4 ст. молоко ставимо на плиту і доводимо до кипіння, потім вводимо пшоняну крупу, солимо її і варимо до готовності. В кінці додаємо 60 гр. вершкового масла і розмішуємо. Накриваємо кашу рушником до повного охолодження.
Тепер беремо корж і на одну її половину викладаємо рівним шаром кашу, а другою половиною її накриваємо.
Порада: якщо у вас достатньо часу, коржик можна ще раз обсмажити з обох сторін. Так страва вийде ще смачніше!
Приємного апетиту!
Кыстыбый