Не дивлячись на те, що традиційний лагман готується з яловичиною, завжди можливі варіанти. Якщо вам подобається менш калорійна їжа, то яловичину можна замінити на куряче м’ясо. Ще один плюс лагмана з куркою – це більш швидкий процес приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 300 гр.
- Куряче філе – 600 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Локшина рисова – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати лагман з куркою по-узбецьки, м’ясо помийте і наріжте кубиками.
Очистіть цибулю і моркву, наріжте кубиками.
На сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Викладіть куряче м’ясо і обсмажте його з усіх боків.
Потім додайте до курки цибулю і моркву, продовжуйте смажити, поки морква не стане м’якою.
Картопля очистіть, наріжте кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Потім влийте воду. Посоліть блюдо і тушкуйте 15 хвилин після закипання.
Помідори і перець помийте і наріжте кубиками. Додайте овочі в лагман, продовжуйте тушкувати 20-25 хвилин.
Локшину відваріть до готовності, в процесі варіння додайте столову ложку рослинної олії. Потім відкиньте локшину на друшляк, коли рідина стече, перекладіть її в каструлю з лагманом. В кінці приготування додайте в блюдо рубану зелень і подрібнений часник. Подавайте блюдо на стіл гарячим.
Приємного апетиту!
Лагман Лагман з картоплею Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною