Не дивлячись на те, що традиційний лагман готується з яловичиною, завжди можливі варіанти. Якщо вам подобається менш калорійна їжа, то яловичину можна замінити на куряче м’ясо. Ще один плюс лагмана з куркою – це більш швидкий процес приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 300 гр.
  • Куряче філе – 600 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Локшина рисова – 200 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати лагман з куркою по-узбецьки, м’ясо помийте і наріжте кубиками.

Очистіть цибулю і моркву, наріжте кубиками.

На сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Викладіть куряче м’ясо і обсмажте його з усіх боків.

Потім додайте до курки цибулю і моркву, продовжуйте смажити, поки морква не стане м’якою.

Картопля очистіть, наріжте кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Потім влийте воду. Посоліть блюдо і тушкуйте 15 хвилин після закипання.

Помідори і перець помийте і наріжте кубиками. Додайте овочі в лагман, продовжуйте тушкувати 20-25 хвилин.

Локшину відваріть до готовності, в процесі варіння додайте столову ложку рослинної олії. Потім відкиньте локшину на друшляк, коли рідина стече, перекладіть її в каструлю з лагманом. В кінці приготування додайте в блюдо рубану зелень і подрібнений часник. Подавайте блюдо на стіл гарячим.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з картоплею Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною