Лагман – яскравий представник узбецької кухні, який може бути поданий на стіл суп і як друге блюдо, це залежить від кількості підливи. Зазвичай лагман готують з яловичини або баранини, але і з куркою він виходить неймовірно смачним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Курка – 450 – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Локшина рисова – 200 гр.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лагман з куркою в каструлі? Курку помийте і наріжте невеликими шматочками.
Моркву і болгарський перець наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
В каструлю з товстим дном влийте олію, розігрійте його, потім викладіть курку, обсмажте її до рум’яного кольору. Далі викладіть цибулю, перець і моркву, перемішайте і тушкуйте все разом 10-12 хвилин.
Позику додайте нарізані кубиками баклажани, варіть 7 хвилин.
Помідори обшпарте, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Додайте в каструлю помідори і томатну пасту.
Потім влийте гарячу воду або бульйон, додайте сіль, цукор, сухі спеції, перемішайте і тушкуйте 10-15 хвилин. Потім додайте нашатковану капусту, тушкуйте 10 хвилин. В кінці додайте подрібнений часник і прикрийте підливку кришкою, дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
За цей час локшину зваріть і відкиньте на друшляк. Розкладіть локшину по тарілках, полийте її м’ясною підливою і посипте рубаною зелень. Можна подавати лагман на стіл.
Приємного апетиту!
Лагман Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною