Страва з цікавою назвою лагман являє собою локшину з густою підливкою з м’яса і овочів. Зазвичай використовують баранину, але у якості альтернативного варіанту допускається свинина.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 600 гр.
- Локшина рисова – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля порей – 30 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори свіжі – 150 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Вода – 1,5 л
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати лагман з свинини в каструлі легко! М’ясо і овочі помийте. Моркву, цибулю і перець наріжте кубиками, обсмажте на рослинному маслі протягом 2-3 хвилин.
Свинину наріжте кубиками і додайте на сковороду до овочів. Посоліть і приправте за смаком, смажте 5 хвилин. Потім додайте цибулю-порей і тушкуйте ще 2 хвилини.
Далі додайте томатну пасту і склянку води, перемішайте і кип’ятіть вміст сковороди 5-7 хвилин.
Картопля очистіть і наріжте кубиками. Перекладіть В каструлю засмажку з сковороди і картоплю.
В каструлю додайте воду, самостійно регулюючи густоту страви. Посоліть, приправте за смаком і тушкуйте на повільному вогні 25-30 хвилин.
Окремо відваріть локшину по інструкції, зазначеної на упаковці. Розкладіть локшину по мисках і додайте до неї підливку з м’ясом і овочами. Посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Лагман з картоплею Лагман з свинини Лагман з свинини в каструлі Лагман з свинини з болгарським перцем Лагман з свинини класичний Лагман класичний