Лагман – апетитне блюдо арабської кухні. Пряне, ароматне, з приголомшливим насиченим стравою його можна подавати як суп або ж локшину із підливою. Все залежить від кількості бульйону і вашого бажання. Класичний рецепт готуватися з яловичиною і домашньою локшиною. Це дуже смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 750 гр.
- Вода – 300 мл
- Яловичина – 900 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 150 гр.
- Картопля – 260 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 20 гр.
- Болгарський перець солодкий – 170 гр.
- Редька чорна – 100 гр.
- Морква – 200 гр.
- Помідори свіжі – 350 гр.
- Кріп – 0.5 гілок
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування лагмана з яловичини з редькою класичний. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо яйце, холодну воду і сіль. Замішуємо густе, еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 2 години.
В цей час підготуємо яловичину. Поріжемо її невеликими шматочками і обсмажимо його на рослинному маслі до приємного рум’янцю близько 10 хв.
Потім готуємо овочі. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо півкільцями. Моркву теж чистимо і натираємо з допомогою великої терки.
Перець миємо, очищаємо від сеян і ріжемо кубиками.
Також чисть і ріжемо шматочками картоплю.
Помідори промиваємо, прибираємо черешки і ріжемо невеликими квадратиками.
Таким же чином підготуємо редьку.
Зелень петрушки, кінзи і кропу моєму і дрібно кришимо ножем.
Тепер відправляємо всі овочі, крім картоплі на сковороду, розмішуємо і смажимо на помірно вогні 15 хв
Потім додаємо воду, картоплю, зелень і спеції за смаком. Тушкуємо близько півгодини.
В цей час розкочуємо тонким шаром тісто. Розрізаємо його смужками і варимо в киплячій воді близько 5 хв. до готовності.
Скручуємо тісто спіраллю і кладемо в тарілку, зверху викладаємо яловичину і овочі.
Приємного апетиту!
Лагман Лагман з картоплею Лагман з редькою Лагман з яловичини Лагман з яловичини класичний Лагман класичний