Лагман – апетитне блюдо арабської кухні. Пряне, ароматне, з приголомшливим насиченим стравою його можна подавати як суп або ж локшину із підливою. Все залежить від кількості бульйону і вашого бажання. Класичний рецепт готуватися з яловичиною і домашньою локшиною. Це дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Яловичина – 900 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 150 гр.
  • Картопля – 260 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 170 гр.
  • Редька чорна – 100 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 350 гр.
  • Кріп – 0.5 гілок
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування лагмана з яловичини з редькою класичний. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо яйце, холодну воду і сіль. Замішуємо густе, еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 2 години.

В цей час підготуємо яловичину. Поріжемо її невеликими шматочками і обсмажимо його на рослинному маслі до приємного рум’янцю близько 10 хв.

Потім готуємо овочі. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо півкільцями. Моркву теж чистимо і натираємо з допомогою великої терки.

Перець миємо, очищаємо від сеян і ріжемо кубиками.

Також чисть і ріжемо шматочками картоплю.

Помідори промиваємо, прибираємо черешки і ріжемо невеликими квадратиками.

Таким же чином підготуємо редьку.

Зелень петрушки, кінзи і кропу моєму і дрібно кришимо ножем.

Тепер відправляємо всі овочі, крім картоплі на сковороду, розмішуємо і смажимо на помірно вогні 15 хв

Потім додаємо воду, картоплю, зелень і спеції за смаком. Тушкуємо близько півгодини.

В цей час розкочуємо тонким шаром тісто. Розрізаємо його смужками і варимо в киплячій воді близько 5 хв. до готовності.

Скручуємо тісто спіраллю і кладемо в тарілку, зверху викладаємо яловичину і овочі.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з картоплею Лагман з редькою Лагман з яловичини Лагман з яловичини класичний Лагман класичний