Цей варіант класичного італійського блюда цілком має місце бути, коли дуже хочеться приготувати лазанью без сиру, тому що його просто немає в холодильнику. Також така лазанья сподобається і тим, хто сир в їжу взагалі не вживає. Звичайно, саме завдяки сиру лазанья набуває красиву і смачну скоринку під час запікання, але і без неї це блюдо цілком годиться в їжу і навіть виходить смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 200 – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Часник – за смаком
  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт приготування лазаньї без сиру смачний! Цибулю і часник дрібно наріжте.

На некрупною тертці натріть моркву.

Томати потримайте в окропі 3-5 хвилин, потім зніміть з них шкірку і подрібніть в блендері до стану пюре (або використовуйте вже готове томатне пюре зі свіжих томатів).

Цибулю, часник трохи обсмажте на рослинному маслі, потім додайте моркву і знову трохи посмажте всі разом.

Додайте в сковорідку фарш, тушкуйте все разом під кришкою хвилин 15.

Потім додайте у фарш помідори і тушкуйте, поки з фаршу не випарується половина рідини – м’ясна прошарок не повинна бути рідкою, інакше листи лазаньї розповзуться в неприємну кашу при запіканні.

Приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть масло в сотейнику, але не доводьте його до кипіння.

трішки олії обсмажте борошно, помішуючи.

Потроху додайте в соус молоко, доведіть його до кипіння, помішуючи, уваривайте соус до стану сметани.

Підсолити соус, за смаком приправити сіллю, часником і мускатним горіхом.

На упаковці лазаньї прочитайте, потрібно відварювати листи або викладати їх в форму сухими. Дно форми змастіть соусом бешамель або рослинним маслом, викладіть листи лазаньї.

Зверху викладіть трохи фаршу, розрівняйте.

Фарш полийте соусом бешамель, потім знову викладіть листи лазаньї, фарш і соус. Чергуйте так кілька разів. Останній шар – соус бешамель.

Духовку нагрійте до 180-190 градусів, форму з лазаньєю укрийте фольгою, щоб блюдо зверху не пригоріло, запікайте до готовності, що займе у вас близько 35-40 хвилин. Останні 5-7 хвилин запікайте лазанью вже без фольги, щоб утворилася скоринка від запеченого соусу.

Дайте лазіння трохи охолонути у формі, нарізайте її на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья