Цей варіант класичного італійського блюда цілком має місце бути, коли дуже хочеться приготувати лазанью без сиру, тому що його просто немає в холодильнику. Також така лазанья сподобається і тим, хто сир в їжу взагалі не вживає. Звичайно, саме завдяки сиру лазанья набуває красиву і смачну скоринку під час запікання, але і без неї це блюдо цілком годиться в їжу і навіть виходить смачним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 200 – 250 гр.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Часник – за смаком
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт приготування лазаньї без сиру смачний! Цибулю і часник дрібно наріжте.
На некрупною тертці натріть моркву.
Томати потримайте в окропі 3-5 хвилин, потім зніміть з них шкірку і подрібніть в блендері до стану пюре (або використовуйте вже готове томатне пюре зі свіжих томатів).
Цибулю, часник трохи обсмажте на рослинному маслі, потім додайте моркву і знову трохи посмажте всі разом.
Додайте в сковорідку фарш, тушкуйте все разом під кришкою хвилин 15.
Потім додайте у фарш помідори і тушкуйте, поки з фаршу не випарується половина рідини – м’ясна прошарок не повинна бути рідкою, інакше листи лазаньї розповзуться в неприємну кашу при запіканні.
Приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть масло в сотейнику, але не доводьте його до кипіння.
трішки олії обсмажте борошно, помішуючи.
Потроху додайте в соус молоко, доведіть його до кипіння, помішуючи, уваривайте соус до стану сметани.
Підсолити соус, за смаком приправити сіллю, часником і мускатним горіхом.
На упаковці лазаньї прочитайте, потрібно відварювати листи або викладати їх в форму сухими. Дно форми змастіть соусом бешамель або рослинним маслом, викладіть листи лазаньї.
Зверху викладіть трохи фаршу, розрівняйте.
Фарш полийте соусом бешамель, потім знову викладіть листи лазаньї, фарш і соус. Чергуйте так кілька разів. Останній шар – соус бешамель.
Духовку нагрійте до 180-190 градусів, форму з лазаньєю укрийте фольгою, щоб блюдо зверху не пригоріло, запікайте до готовності, що займе у вас близько 35-40 хвилин. Останні 5-7 хвилин запікайте лазанью вже без фольги, щоб утворилася скоринка від запеченого соусу.
Дайте лазіння трохи охолонути у формі, нарізайте її на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья