Лазанья з грибами – дуже ароматне і смачне блюдо з апетитною тягнеться сирною скоринкою. Страва чудово підійде для сімейного недільного обіду або вечері. Соковита лазанья з грибами не залишить байдужими ваших домашніх.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 300 гр.
  • Сир Моцарелла або Сир Сулугуні – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
  • Томатний соус – 500 мл
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Гриби сушені – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: –
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Чебрець свіжий – 0.25 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати лазанью з грибами? Сухі гриби залийте невеликою кількістю окропу і залиште запарюватися до повного його охолодження. Тим часом цибулю і часник очистіть від лушпиння, і дрібно нарубаєте ножем. Печериці очистіть і наріжте тонкими скибочками.

добре розігрійте Сковороду, налийте необхідну кількість оливкової олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до розм’якшення. Потім додайте подрібнений часник і печериці, приправте сушеним чебрецем і лавровим листом. Готуйте, поки не випарується сік, що виділився з грибів.

З сухих грибів злийте рідину в окрему ємність, вона вам ще стати в нагоді. Гриби промийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду вилийте грибний настій. Готуйте, поки більша частина грибного настою не випарується.

Додайте томатний соус і влийте склянку питної води. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

У сотейник або каструлю з товстим дном влийте молоко. Ріпчасту цибулю очистіть, розріжте навпіл. Викладіть в каструлю, додайте лавровий лист і сушений чебрець.

Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Залиште настоюватися на 15-20 хвилин. Після чого процідіть через дрібне сито.

розігрійте Сковороду, покладіть вершкове олію і розтопіть. Додайте борошно пшеничне. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, постійно помішуючи. Краще всього використовувати для цих цілей віночок.

Посоліть і поперчіть. Додайте мускатний горіх, ретельно перемішайте. Готуйте соус до загустіння на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню. Твердий сир натріть на крупній тертці або наріжте тонкими скибочками.

Увімкніть духовку для розігріву. На дно форми для запікання викладіть третю частину грибного соусу, зверху рівномірно розподіліть соус «Бешамель», розкладіть скибочки сиру, наверх викладіть листи для лазаньї.

Повторіть шари. Викладіть половину соусу з грибів, третю частину білого соусу, половину нарізаного сиру і листи лазаньї. Завершальним шаром повинен бути білий соус і скибочки сиру. Форму накрийте фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин. Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами