Приголомшлива просочена лазанья з грибами, помідорами і оливками нікого не залишить байдужим. Страва виходить не гірше, ніж в італійських ресторанах. Масло для смаження краще всього використовувати ароматна оливкова вищої якості.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листи лазаньї – 16 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Маслини – 0,5 банок
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Масло оливкове – для смаження
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Прованські трави – за смаком
- Сіль морська – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати грибну лазанью, печериці і помідори помити і обсушити, потім порізати невеликими шматочками і висипати в розпечену сковороду з оливковою або соняшниковою олією. Додати сіль, перець і тушкувати до повного випаровування вологи.
Для соусу в каструлі розпустити вершкове масло, всипати борошно і обсмажити її в маслі протягом 1 хв, постійно помішуючи. Влити 1 склянку молока, трохи поварити, помішуючи. Слідом додати ще один і потім влити останній. Відразу ж соус посолити, додати мелений чорний перець, прованські трави. Соус повинен вийти консистенції сметани.
У форму для випічки, викласти на дно 4 листи лазаньї, покласти половину начинки з грибів з помідорами, зверху залити третину соусу.
Накрити шаром з листів лазаньї і знову повторити дії.
Передостанній шар лазаньї покрити половиною натертого на крупній тертці сиру і порізаними на кружечки маслинами.
Покрити ще одним шаром з лазаньї. Полити зверху залишками соусу, посипати сиром. Прибрати в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв
Перед подачею до столу страву прикрасити тертим сиром і посіченою свіжої зеленню.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром