Приголомшлива просочена лазанья з грибами, помідорами і оливками нікого не залишить байдужим. Страва виходить не гірше, ніж в італійських ресторанах. Масло для смаження краще всього використовувати ароматна оливкова вищої якості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листи лазаньї – 16 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Маслини – 0,5 банок
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – для смаження
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 600 мл
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати грибну лазанью, печериці і помідори помити і обсушити, потім порізати невеликими шматочками і висипати в розпечену сковороду з оливковою або соняшниковою олією. Додати сіль, перець і тушкувати до повного випаровування вологи.

Для соусу в каструлі розпустити вершкове масло, всипати борошно і обсмажити її в маслі протягом 1 хв, постійно помішуючи. Влити 1 склянку молока, трохи поварити, помішуючи. Слідом додати ще один і потім влити останній. Відразу ж соус посолити, додати мелений чорний перець, прованські трави. Соус повинен вийти консистенції сметани.

У форму для випічки, викласти на дно 4 листи лазаньї, покласти половину начинки з грибів з помідорами, зверху залити третину соусу.

Накрити шаром з листів лазаньї і знову повторити дії.

Передостанній шар лазаньї покрити половиною натертого на крупній тертці сиру і порізаними на кружечки маслинами.

Покрити ще одним шаром з лазаньї. Полити зверху залишками соусу, посипати сиром. Прибрати в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв

Перед подачею до столу страву прикрасити тертим сиром і посіченою свіжої зеленню.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром