Лазанья з індичкою є національним італійським блюдом. Варто відзначити, що лазанья дуже ситна, при цьому після її поглинання не виникає відчуття тяжкості. Великою перевагою цієї страви є і простота в приготуванні. Істотну частину часу на готування можна заощадити, якщо використовувати готові листи для лазаньї.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе індички – 700 гр.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Рікотта – 450 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 4 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Листи лазаньї – 1 пакет
  • Базилік свіжий – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Сир Моцарелла – 400 гр.
  • Шпинат – 900 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати лазанью з індичкою легко! Філе індички необхідно ретельно промити під проточною водою, потім викласти на паперовий рушник для того, щоб з нього стекла зайва рідина. При необхідності видаліть з філе плівочки або хрящі. Потім перекручуємо розрізане на великі шматки філе через м’ясорубку. Цибулю необхідно очистити від лушпиння, подрібнити і відправити на сковорідку обсмажуватися, через кілька хвилин до цибулі додаємо пропущений через прес часник. Через хвилину до цибулі з часником викладаємо фарш. Він повинен обсмажуватися протягом десяти хвилин, після чого до загальної маси додаємо подрібнені помідори і томатну пасту. Після того, як маса закипить, відправте в сковорідку дрібно порубану зелень. А через хвилину готовий м’ясний соус можна знімати з вогню.

Сири «Моцарелла» і «Пармезан» необхідно натерти на тертку. Потім третю частину подрібненої сирної суміші з’єднайте з «Рікотта» і яйцем. Все ретельно перемішайте.

Промитий шпинат подрібнюємо, викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і тримаємо, поки шпинат не стане млявим.

Змащуємо форму для запікання. Викладаємо на дно четверту частину м’ясного соусу, потім третину. Частина сиру «Моцарелла», третю частину суміші «Рікотти» і третю частину шпинату. Всі покриваємо четвертою частиною м’ясного соусу, а далі – листи лазаньї. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Фінальний шар – нашу страву посипаємо рештою сиру «Пармезан».

Відправляємо нашу страву в розігріту до двохсот градусів духовку на тридцять п’ять хвилин.

Страва подається порційно.

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья італійська