Пропонуємо приготувати чудове блюдо – лазанью з баклажанами. В начинку додамо для ситності курячу грудку. Тісто замішуємо своїми руками. Запечемо лазанью в молочно-вершковому соусі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Баклажан – 1 шт.
- Куряча грудка – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: –
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 700 мл
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Приправа для курки – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з баклажанами. Спочатку замісіть тісто для лазаньї. У миску для замісу тіста всипте борошно гіркою, зробіть в центрі поглиблення і покладіть в нього яйця, щіпку солі і рослинне масло. Руками замісити круте тісто. Вимішуйте, поки воно не буде прилипати до рук. Можете сміливо підсипати в тісто борошно. Замішане тісто прикрийте шматочком плівки чи серветкою.
Для приготування начинки почистіть і помийте потрібні овочі і дрібно їх нашаткуйте. Курячу грудку наріжте на невеликі шматочки. На розігрітій сковорідці обсмажте до рум’яності цибулю і моркву, потім додайте до них нарізані баклажани і перець і посмажте кілька міну. В останню чергу покладіть в сковорідку шматочки курки, налийте 15 мл чистої води або курячого бульйону, додайте за смаком спеції і сіль і тушкуйте начинку 5-7 хвилин на невеликому вогні.
Для приготування соусу розтопіть в окремій каструльці шматочок вершкового масла, насипте до нього борошно і добре перемішайте. Потім налийте в каструльку вказану кількість молока, перемішати і на середньому вогні доведіть соус до стану кипіння. Соус постійно перемішуючи віночком, щоб він вийшов однорідної консистенції. У готовий соус насипте по щіпці сіль, спеції і мускатний горіх.
Для запікання розігрійте до 200°С духовку і підготуйте форму. Розділіть на 3 частини приготоване тісто, і кожен шматочок розкачати качалкою в тонкий коржик відповідно до розміру форми. У форму налийте невелику кількість соусу.
На соус покладіть перший лист розкатаного тесу. На нього розкладіть рівним шаром половину начинки, посипте частиною третьою натертого сиру і все полийте соусом.
В такому ж порядку укладіть другий лист тіста, начинку, сир і соус. Закрийте лазанью третім листом тесту, на нього викладіть решту сир блюдо і залийте соусом. Трішки тертого сиру залиште.
Запікайте лазанью в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. До кінця запікання, посипте лазанью тертим сиром, щоб страва покрилося апетитною сирною скоринкою.
Приготовану лазанью поріжте на порційні шматочки подайте до столу.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья з куркою м'ясна Лазанья