Лазанья з фаршем – страва, яка дуже сильно нагадує нам млинці з начинкою, де в якості начинки може виступати м’ясо, сир, овочі, шинка. На відміну від ресторанної версії домашню лазанью готують або на сковорідці або в мікрохвильовій печі або в духовці.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир – 350 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори свіжі – 0.5 кг
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати лазанью з фаршем, помідори необхідно добре вимити, потім обшпарити, а після цього залити на кілька хвилин холодною водою. Знімаємо з помідорів шкірку.

Цибулину необхідно очистити і подрібнити. Ті ж маніпуляції проводимо з морквою і часником. Моркву краще натерти на середній тертці.

Відправляємо в блендер помідори і переводимо їх в пюреобразное стан.

Подрібнену цибулину і моркву викладаємо на сковорідку тушкуватися.

Через кілька хвилин до моркви і цибулі відправляємо фарш. Не забувайте постійно помішувати вміст сковорідки. В кінці смаження фарш з овочами потрібно посолити і додати до них спеції.

Далі в сковорідку відправляємо протерті помідори і подрібнений часник на п’ятнадцять хвилин.

Займемося соусом. У ємність з розігрітим молоком кладемо шматочок вершкового масла. Туди ж додаємо борошно, постійно помішуючи, поки консистенція не досягне сметаноподібного стану.

Додаємо в отриману масу спеції. Все відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності.

Тепер на деко викладаємо внапуск листи лазаньї.

Змащуємо листи лазаньї соусом.

Наступний шар – фарш з овочами. Викладаємо рівно половину всього фаршу.

Потім йде шар сиру.

Далі шари повторюємо, всі накриваємо зверху листами лазаньї.

Листи знову змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром.


Лазанья випікається при температурі 180 градусів протягом сорока хвилин.

Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья