Лазанья з фаршем – страва, яка дуже сильно нагадує нам млинці з начинкою, де в якості начинки може виступати м’ясо, сир, овочі, шинка. На відміну від ресторанної версії домашню лазанью готують або на сковорідці або в мікрохвильовій печі або в духовці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 350 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати лазанью з фаршем, помідори необхідно добре вимити, потім обшпарити, а після цього залити на кілька хвилин холодною водою. Знімаємо з помідорів шкірку.
Цибулину необхідно очистити і подрібнити. Ті ж маніпуляції проводимо з морквою і часником. Моркву краще натерти на середній тертці.
Відправляємо в блендер помідори і переводимо їх в пюреобразное стан.
Подрібнену цибулину і моркву викладаємо на сковорідку тушкуватися.
Через кілька хвилин до моркви і цибулі відправляємо фарш. Не забувайте постійно помішувати вміст сковорідки. В кінці смаження фарш з овочами потрібно посолити і додати до них спеції.
Далі в сковорідку відправляємо протерті помідори і подрібнений часник на п’ятнадцять хвилин.
Займемося соусом. У ємність з розігрітим молоком кладемо шматочок вершкового масла. Туди ж додаємо борошно, постійно помішуючи, поки консистенція не досягне сметаноподібного стану.
Додаємо в отриману масу спеції. Все відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності.
Тепер на деко викладаємо внапуск листи лазаньї.
Змащуємо листи лазаньї соусом.
Наступний шар – фарш з овочами. Викладаємо рівно половину всього фаршу.
Потім йде шар сиру.
Далі шари повторюємо, всі накриваємо зверху листами лазаньї.
Листи знову змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром.
Лазанья випікається при температурі 180 градусів протягом сорока хвилин.
Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья