Для любителів гарбуза і сиру Джугас ми пропонуємо рецепт приготування запіканки з гарбузом. Поєднання листів лазаньї, волоського горіха, соусу бешамель і сиру Джугас склали досить-таки смачну компанію гарбузі і відкрили для нас ще один варіант приготування лазаньї.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбуз – 300 гр.
- Листи лазаньї – 10 шт.
- Волоський горіх – 80 гр.
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Для соусу: –
- Масло вершкове – 35 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати лазанью з гарбузом просто! Гарбуз промиваємо, чистимо від шкірки і насіння і натираємо на крупній тертці необхідне нам кількість. Сир Джугас також натираємо на крупній тертці.
Приготуємо соус бешамель: ставимо на вогонь каструлю з товстим дном. Розтоплюємо в ній вершкове масло і додаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Потім, не перестаючи помішувати, додаємо в каструлю молоко.
Доводимо молоко до кипіння, соус почне густіти. Додаємо в соус паприку, добре перемішуємо, варимо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Форму для лазаньї трохи змащуємо олією і викладаємо на дно 2 аркуша. Змащуємо їх 2-3 столовими ложками соусу і викладаємо шар гарбуза.
Гарбуз посипаємо рубаними волоськими горіхами і тертим сиром. Зверху кладемо листи лазаньї і таким чином викладаємо всі шари.
Останнім шаром будуть листи лазаньї, змащені соусом і посипати тертим сиром і волоськими горіхами. Ставимо лазанью запікати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готову лазанью дістаємо з духовки, даємо охолонути 5-7 хвилин. Прикрашаємо шматочками волоського горіха і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Лазанья