Варіацій на тему лазаньї дуже багато, всі вони зберігають форму страви, але пропонують різні поєднання продуктів. Лазанья з кабачками буде більш соковитою і легкої, ніж класичний варіант цієї страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 300 гр.
  • Куряче філе або Курячий фарш – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 250 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Томатна паста – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – 50 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати лазанью з кабачків, цибулину очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.

Моркву натріть на крупній тертці.

Куряче філе помийте, подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку.

Розігрійте сковорідку, на невеликій кількості олії обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і фарш, смажте до готовності. В кінці додайте спеції і сіль за смаком, додайте томатну пасту. Тушкуйте все разом 1-2 хвилини і зніміть з вогню.

В окремій мисці змішайте йогурт, яйце, спеції, сіль і мускатний горіх.

Кабачки, помийте, наріжте тонкими шарами не більше 0,5 сантиметра завтовшки.

На дно форми для запікання влийте трохи соусу з йогурту.

Першим шаром покладіть кабачок, так щоб вони покривали все дно. Зверху викладіть засмажку з м’ясом, накрийте другим шаром з кабачка, полийте соусом і посипте тертим сиром.

Поставте форму з лазаньєю в духовку. Випікайте при 180-200 градусах 30-40 хвилин. Перед подачею на стіл наріжте блюдо порціями і посипте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем в духовці Курячі грудки з кабачками Лазанья з курячим фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья ПП рецепти з кабачків