Варіацій на тему лазаньї дуже багато, всі вони зберігають форму страви, але пропонують різні поєднання продуктів. Лазанья з кабачками буде більш соковитою і легкої, ніж класичний варіант цієї страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 300 гр.
- Куряче філе або Курячий фарш – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт – 250 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Томатна паста – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – 50 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью з кабачків, цибулину очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
Моркву натріть на крупній тертці.
Куряче філе помийте, подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку.
Розігрійте сковорідку, на невеликій кількості олії обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і фарш, смажте до готовності. В кінці додайте спеції і сіль за смаком, додайте томатну пасту. Тушкуйте все разом 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
В окремій мисці змішайте йогурт, яйце, спеції, сіль і мускатний горіх.
Кабачки, помийте, наріжте тонкими шарами не більше 0,5 сантиметра завтовшки.
На дно форми для запікання влийте трохи соусу з йогурту.
Першим шаром покладіть кабачок, так щоб вони покривали все дно. Зверху викладіть засмажку з м’ясом, накрийте другим шаром з кабачка, полийте соусом і посипте тертим сиром.
Поставте форму з лазаньєю в духовку. Випікайте при 180-200 градусах 30-40 хвилин. Перед подачею на стіл наріжте блюдо порціями і посипте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем в духовці Курячі грудки з кабачками Лазанья з курячим фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья ПП рецепти з кабачків