Хочу порекомендувати чудовий рецепт лазаньї з куркою, грибами і соусом Бешамель. Гаряче блюдо виходить соковитим, ароматним і вершковим з рум’яної сирної скоринкою. Таке блюдо можна подати на святковий стіл або сімейний вечерю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лазанью з куркою, грибами і соусом Бешамель? Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно нарубаєте ножем.

Куряче філе ретельно промийте під проточною водою, обсушити за допомогою паперових рушників. Дрібно наріжте.

Гриби очистіть і дрібно наріжте.

добре розігрійте Сковороду, налийте столову ложку рослинного масла, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до розм’якшення.

Додайте куряче філе, періодично помішуючи, обсмажте близько 5 хвилин.

Додайте дрібно нарізані гриби.

Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Перемішайте і обсмажуйте близько 15 хвилин.

Зелень ретельно вимийте, обсушити і дрібно наріжте.

Помідори добре помийте, очистіть від шкірки. Покладіть в чашу блендера.

Подрібніть до однорідної маси.

Додайте дрібно нарізану зелень в чашу блендера.

І ще раз добре подрібніть.

У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть.

Додайте борошно пшеничне.

Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть.

Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.

У форму для запікання викладіть підготовлені листи.

Потім розподіліть половину начинки з грибів і курячого м’яса.

Зверху вилийте половину соусу «Бешамель» і розподіліть рівним шаром.

Знову викладіть листи лазаньї.

Потім другу половину начинки.

Залийте залишилися білим соусом.

Знову викладіть листи лазаньї.

Рівномірно розподіліть соус з помідорів і зелені. Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Сир натріть на крупній тертці.

Після закінчення 20 хвилин лазанью посипте натертим сиром. Запікайте 25 хвилин.

Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья