З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом лазаньї з куркою, грибами і сиром. Страва чудово підійде на будь-святкове застілля або для звичайного сімейного вечері. Лазанья виходить досить ситний і ароматною. Страва не вимагає спеціальних навичок, і готуватися з доступних продуктів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Листи лазаньї – 6 шт.
- Гриби (варені) – 300 гр.
- Вершки 10% – 100 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для соусу: –
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати лазанью з куркою, грибами і сиром легко! Першим ділом приготуйте курку. Куряче філе добре промийте під водою, а потім викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь. Трохи посоліть і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть куряче м’ясо приблизно 10 хвилин.
Відварні гриби, у мене були відварені і заморожені, викладіть на попередньо розігріту і змащену рослинним маслом сковороду, обсмажте до повного випаровування вологи.
Куряче м’ясо трохи остудіть, а потім наріжте невеликими кубиками.
Нарізану курку додатися до смажених грибів, потім влийте необхідну кількість вершків, додайте сіль і чорний перець за смаком, ретельно перемішайте і готуйте під кришкою 5-7 хвилин.
Займіться приготуванням соусу. У сотейник з товстим дном викладіть необхідну кількість вершкового масла і поставте на повільний вогонь. Коли масло розтопиться, додати пшеничне борошно і постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин до зміни кольору. Потім тонкою цівкою введіть молоко і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
Підготуйте форму для запікання. Дно форми змастіть невеликою кількістю вершкового масла, потім викладіть кілька ложок приготованого соусу «Бешамель». Розподіліть рівним шаром по всій поверхні форми.
Потім викладіть листи лазаньї.
Змастіть невеликою кількістю приготованого соусу, рівномірно розподіливши його по листам.
Потім рівномірно розподілитися начинку з курки та грибів.
Твердий сир натріть на крупній тертці і злегка присипте начинку.
Потім викладіть листи лазаньї.
Змастіть невеликою кількістю соусу «Бешамель», рівномірно розподіливши його.
Знову присипте невеликою кількістю сиру. При необхідності повторіть шари знову. Верхній шар повинен бути з сиру. Форму з лазаньєю помістіть в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. І запікайте блюдо приблизно 35 хвилин.
Потім акуратно вийміть лазанью з духовки і трохи остудіть.
Лазанью з куркою, грибами і сиром подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши гілочкою свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья з грибами м'ясна Лазанья