Ситне блюдо, яким можна нагодувати всю сім’ю, лазанья, прийшло до нас з італійської кухні. Головним складовим цієї страви є спеціальні листи тіста, якими перекладається начинка.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 5 листків
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 700 гр.
- Вершки – 400 мл
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Приправа Італійські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати лазанью з лаваша без соусу Бешамель, цибулину очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім додайте фарш і смажте на середньому вогні до готовності м’яса, посоліть і приправте за смаком.
Помідори помийте, розріжте на кілька частин, покладіть в сотейник і тушкуйте на повільному вогні до м’якості. Вилкою розімніть помідори до однорідної маси і зніміть з вогню. Щоб позбутися залишків шкірочки, томатну масу протріть через сито.
Пюре з томатів перекладіть до фаршу, додайте приправи, тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин, поки не випарується зайва волога.
Змастіть форму олією. Покладіть на дно один лист лавашу, викладіть на нього частину м’ясної начинки, накрийте ще одним лавашем, потім знову м’ясну начинку, продовжуйте, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхнім шаром повинна залишитися лист лаваша, залийте заготівлю вершками, посипте тертим сиром.
поставте Форму в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 25-30 хвилин, стежте за тим, щоб сир не підгорів. Подавайте до столу гарячою.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья з лаваша Лінива лазанья Лінива лазанья з лаваша