Лазанья з лаваша в мультиварці зможе порадувати вас легкістю приготування і прекрасним смаком. Просочені листки лаваша виходять дуже ніжними, а начинка соковитою і ароматною. Якщо гості вже майже на порозі, а у вас немає гарячої страви, то цей рецепт для вашого випадку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир Пармезан – 130 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Кріп – 30 гр.
- Масло вершкове – 1.5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Мускатний горіх – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лазаньї з лаваша в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо. Потім нагріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо в неї нарізану цибулю, обсмажуємо до рум’яного кольору.
Далі до цибулі додаємо фарш і сіль, все перемішуємо і смажимо, поки м’ясо не придбає сірий колір – буде готово.
Помідори подрібнюємо в блендері і після цього відправляємо в сковороду до м’яса.
Для яскравого кольору та насиченого смаку додаємо в м’ясо пару ложок кетчупу.
Промиваємо і подрібнюємо кріп, всипаємо його в сковороду до решти інгредієнтів.
Твердий сир подрібнюємо на крупній тертці.
Приготуємо соус. На дно каструлю кладемо вершкове масло. Коли воно розтопиться, додаємо до нього пшеничне борошно. Перемішуємо компоненти і обсмажуємо борошно пару хвилин. Потім поступово вливаємо в каструлю молоко, постійно помішуючи. Додаємо мускатний горіх і перець. Варимо, поки соус не загусне. Потім знімаємо каструлю з вогню.
змащуємо Рослинним маслом чашу мультиварки. Далі викладаємо лист лавашу.
На лаваш викладаємо половину начинки з фаршу, яку заливаємо третьою частиною соусу.
Потім повторюємо шари – лаваш, начинка, соус. Завершальним шаром повинен бути лист лаваша, покритий соусом. Після цього посипаємо блюдо зверху тертим сиром, встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин і готуємо лазанью.
По готовності даємо страві трохи охолонути, потім дістаємо його з чаші мультиварки. Смачна лазанья з лаваша готова до вживання. Розрізаємо блюдо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
класична Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья в мультиварці Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лінива лазанья м'ясна Лазанья