Лазанья з макаронів – незвичайний варіант популярного італійського блюда, в якому зазвичай чергуються тонкі листи тіста з м’ясною начинкою і соусом «Бешамель», але у нас замість аркушів тесту будуть макарони.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Макарони – 400 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати лазанью з макаронів? Помідори ретельно помийте і наріжте дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.
добре розігрійте Сковороду і налийте трохи олії, викладіть подрібнену цибулю і обсмажте.
Викладіть м’ясний фарш і обсмажте разом з цибулею близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Викладіть дрібно нарізані помідори, перемішайте і тушкуйте під кришкою приблизно 15-20 хвилин.
поставте На вогонь глибоку каструлю і доведіть до кипіння, посоліть. Всипте макаронні вироби. Макарони можете використовувати будь-якого виду.
Макаронні вироби варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.
В глибоку сковороду викладіть необхідну кількість пшеничного борошна. Обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи.
Додайте вершкове масло, розтопити його.
Поступово влити холодне молоко, не перестаючи перемішувати. Найкраще це робити віночком.
Додайте сіль і чорний мелений перець.
Ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Підготуйте форму для запікання. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
Макарони злийте через сито або друшляк, дайте стекти зайвої рідини. Половину викладіть на дно форми і рівномірно розподіліть.
Змастіть половиною білого соусу.
Потім рівномірно розподіліть обсмажений фарш.
Розподіліть залишився білий соус. І викладіть залишилися макарони. Верхнім шаром має бути натертий сир.
Форму для запікання поставте в добре розігріту духовку на 20-25 хвилин і запікайте при температурі 180 градусів.
Готову лазанью з макаронів подавайте порційно зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья з макаронів з фаршем Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья Макарони з м'ясом