Страву на стику італійської та вірменської кухні. Тонкий вірменський лаваш буде більш ніжним, ніж звичайні щільні листи для лазаньї. Тому і м’ясо для такої страви слід вибирати менш жирне.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Лаваш – 1 пакет
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 200 гр.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 350 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї з тонкого лаваша. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до прозорості.
Додайте на сковорідку фарш обсмажте разом з цибулею до готовності, посоліть і поперчіть за смаком.
Підготуйте соус для лазаньї. Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати борошно і обсмажте до золотистого кольору. Поступово влийте молоко, змішайте інгредієнти до однорідності, додати сіль і цукор за смаком. Варіть соус на повільному вогні, постійно помішуючи, поки н не загусне.
Лаваш нарізати пластами по розміру форми для запікання. Покладіть перший лист лавашу на дно форми, на нього викладіть частина м’ясної засмажки, влийте частина соусу, посипте тертим сиром. Повторіть шари поки не закінчаться інгредієнти. Завершувати лазанью повинен лист лаваша, полийте зверху рештою соусом і посипте тертим сиром.
Форму з заготівлею поставте в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте 25 хвилин. Готову лазанью наріжте на порції і подавайте до обіду або вечері.
Приємного апетиту!
Лазанья з куркою Лазанья з лаваша Лазанья з лаваша з куркою Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель