Лазіння на лаваші – це більш простий спосіб приготування даного страви в порівнянні з класичним варіантом. Приготувавши лазанью на лаваші, можна заощадити час, а смакова складова страви не загубиться. Така лазанья виходить соковитою, апетитною і дуже ситною.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Лаваш – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Для соусу: –
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати лазанью на лаваші легко! На початку приготуємо засмажку. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до готовності.
Поки обсмажується цибуля, очищаємо моркву, промиваємо її і натираємо на крупній тертці. Потім додаємо моркву до цибулі. Смажимо, періодично помішуючи, поки морква не стане м’якою. Цей процес займе приблизно 10 хвилин.
Потім додаємо в сковороду з смаженими овочами фарш.
Коли випарується рідина, приправляємо вміст сковороди сіллю і спеціями (каррі, приправою для курки). Перемішуємо.
Після цього додаємо в сковороду томатну пасту і все перемішуємо.
Тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні фарш з овочами ще 5-7 хвилин. Включаємо духовку розігріватися до температури 200 градусів.
Переходимо до соусу. Вершкове масло необхідно розтопити на невеликому вогні.
Після цього додаємо до маслу просіяне пшеничне борошно.
Швидко все перемішуємо і злегка обсмажуємо.
Потім невеликими порціями вводимо в каструлю молоко, все постійно помішуємо. Тримаємо на вогні до тих пір, поки не почне закипати молоко. Потім знімаємо соус з вогню.
Підготуємо лаваш. Наріжте його так, щоб він за розміром відповідав формі, в якій буде запікатися лазанья.
Форму змащуємо олією і викладаємо першим шаром лаваш. Поверх нього розподіляємо начинку з фаршу.
Зверху поливаємо начинку приготованим соусом. Таким чином повторюємо верстви до тих пір, поки не закінчиться лаваш і начинка.
Ставимо лазанью в розігріту духовку на 40 хвилин. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Практично в кінці приготування (за 5 хвилин до готовності) дістаємо блюдо і посипаємо тертим сиром.
По готовності дістаємо страву з духовки, даємо трохи охолонути, нарізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
класична Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лінива лазанья м'ясна Лазанья