Рецепт лечо «Анкл Бенс» з кабачками вийшов спонтанно. Одного разу урожай кабачків був настільки великим, що ми не знали, куди їх подіти і яким чином зберегти. Лечо вийшло просто чудовим. З тих пір ми обов’язково готуємо цю ароматну закуску кожен рік.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 3 кг
- Кабачки (очищені) – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
- Часник – за смаком
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 6 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо Анкл бенс з кабачками. Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть і очистіть від насіння і серцевини. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.
Ретельно вимийте кабачки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені від шкірки кабачки розрізати уздовж. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Підготовлені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком. Для приготування лечо підійдуть великі перезрілі кабачки.
Добре вимийте помідори, обсушіть і наріжте їх навпіл. Видаліть плодоніжки і викладіть в чашу блендера, а потім подрібніть до однорідної консистенції або пропустіть через м’ясорубку.
Подрібнені помідори викладіть в металевий посуд з товстим дном. В томатну заливку додайте необхідну кількість цукрового піску і рослинного масла. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин.
Ріпчасту цибулю наріжте на 4-6 частин залежно від розмірів овочів.
Нарізані кабачки викладіть в киплячу заливку і варіть приблизно 10 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Подрібніть за допомогою ножа або пропустіть через прес, а потім додайте до овочів. Очищений болгарський перець наріжте на невеликі частини і викладіть в каструлю разом з ріпчастою цибулею. Кількість часнику регулюйте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.
Знову доведіть до кипіння і варіть лечо ще 15 хвилин. Додайте куховарську сіль і необхідну кількість столового оцту і знову перемішайте. Варіть заготівлю ще 15 хвилин. Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з лечо догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з ароматною закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з кабачків пальчики оближеш на зиму Лечо з кабачків, перцю і помідорів Лечо з перцем і часником Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з помідорів з олією на зиму