Лечо – апетитна закуска з помідорів і перців. І так хочеться заготовити це блюдо на зиму. Але далеко не всі люблять додавати в закачування оцет. Лечо без оцту, приготована за цим рецептом виходить дуже соковитим і добре зберігатися.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо на зиму без оцту? Помідори та перці промиваємо. Помідори нарізаємо на 4 частини і подрібнюємо їх в пюре за допомогою блендера.
Додаємо в томатну масу сазар і сіль, відправляємо на вогонь і варимо 20 хв. після кипіння
Перці розрізаємо і очищаємо від насіння. Перці розрізаємо на смужки.
Додаємо перці в томатну масу і варимо півгодини. За 5 хв. до готовності додаємо подрібнений через прес часник.
Розкладаємо готове лечо в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Залишаємо лечо остигати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо по-болгарськи Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму