Лечо через м’ясорубку можна використовувати в якості соусу для м’ясних, рибних страв, в супи, салати, засмажку. Заготівля ситна завдяки вареної рісу в ній. Насадку для м’ясорубки рекомендується використовувати з досить дрібними отворами в ній.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Масло олію – 250 мл
- Морква – 500 гр.
- Сіль – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Рис білий – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо на зиму через м’ясорубку, овочі потрібно помити. Помідори важливо пропустити через м’ясорубку.
У перців видалити насіннєві коробки з ніжками, порізати їх довгими смужками і теж пропустити через м’ясорубку в миску з помідорами.
Моркву натерти на тертці.
Цибулю також почистити і пропустити через м’ясорубку.
З’єднати помідори, перець, цибулю і моркву в каструлі з товстими стінками.
Влити рослинне масло, перемішати. Довести до кипіння.
Прибрати вогонь до мінімального, закрити кришкою. Гасити лечо 1 годину, перемішуючи час від часу.
Рис добре промити. Всипати рис в заготовку, додати сіль, цукровий пісок, перемішати і тушкувати ще півгодини.
Розкласти лечо з рисом по стерильним банкам, закатати. Перевернути банки на кришки, накрити теплим рушником і дати охолонути. Далі віднести заготовки в підвал.
Приємного апетиту!
Лечо Лечо без оцту на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви