Лечо через м’ясорубку можна використовувати в якості соусу для м’ясних, рибних страв, в супи, салати, засмажку. Заготівля ситна завдяки вареної рісу в ній. Насадку для м’ясорубки рекомендується використовувати з досить дрібними отворами в ній.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Масло олію – 250 мл
  • Морква – 500 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Рис білий – 200 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо на зиму через м’ясорубку, овочі потрібно помити. Помідори важливо пропустити через м’ясорубку.

У перців видалити насіннєві коробки з ніжками, порізати їх довгими смужками і теж пропустити через м’ясорубку в миску з помідорами.

Моркву натерти на тертці.

Цибулю також почистити і пропустити через м’ясорубку.

З’єднати помідори, перець, цибулю і моркву в каструлі з товстими стінками.

Влити рослинне масло, перемішати. Довести до кипіння.

Прибрати вогонь до мінімального, закрити кришкою. Гасити лечо 1 годину, перемішуючи час від часу.

Рис добре промити. Всипати рис в заготовку, додати сіль, цукровий пісок, перемішати і тушкувати ще півгодини.

Розкласти лечо з рисом по стерильним банкам, закатати. Перевернути банки на кришки, накрити теплим рушником і дати охолонути. Далі віднести заготовки в підвал.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо без оцту на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви