Гостре лечо виходить шляхом додавання в рецепт пекучого перцю і часнику. Звичайно, не всім підійде така закуска, однак вона ідеально підходить до м’ясних і рибних страв, а також допоможе урізноманітнити список зимових салатів і закусок.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гостре лечо на зиму? Помідори помити, перебрати і порізати великими шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку. Цибулю почистити і порізати на півкільця. Гострі перці чилі порізати тонкими кружечками.
З солодкого перцю видалити коробочки з насінням, нарізати їх тонкими кружечками або довгими смужками. Очищену моркву потерти на тертці. Каструлю встановити на середній вогонь, викласти в неї томатне пюре і довести до кипіння. Туди ж відправити моркву, і варити заготівлю 15 хв. після закипання, зменшивши вогонь до мінімального.
Всипати цибулю, готувати ще 7-8 хв. Всипати в продукт цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Все перемішати і покласти в каструлю болгарський перець, перець чилі. Почекати 20 хв. і додати часточки часнику, порізані на 4 частини. Покласти лавровий лист. За 1 хв. до закінчення готування влити оцет, перемішати і розлити по стерильним банкам. Кришки заздалегідь прокип’ятити 5 хв., обсушити. Банки закатати, остудити в перевернутому вигляді під пледом.
Зберігати заготовку в холодному місці, вживати з м’ясом, ковбасами, рибою.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Лечо з помідорами на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салат з цибулі і моркви на зиму