Гостре лечо виходить шляхом додавання в рецепт пекучого перцю і часнику. Звичайно, не всім підійде така закуска, однак вона ідеально підходить до м’ясних і рибних страв, а також допоможе урізноманітнити список зимових салатів і закусок.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гостре лечо на зиму? Помідори помити, перебрати і порізати великими шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку. Цибулю почистити і порізати на півкільця. Гострі перці чилі порізати тонкими кружечками.

З солодкого перцю видалити коробочки з насінням, нарізати їх тонкими кружечками або довгими смужками. Очищену моркву потерти на тертці. Каструлю встановити на середній вогонь, викласти в неї томатне пюре і довести до кипіння. Туди ж відправити моркву, і варити заготівлю 15 хв. після закипання, зменшивши вогонь до мінімального.

Всипати цибулю, готувати ще 7-8 хв. Всипати в продукт цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Все перемішати і покласти в каструлю болгарський перець, перець чилі. Почекати 20 хв. і додати часточки часнику, порізані на 4 частини. Покласти лавровий лист. За 1 хв. до закінчення готування влити оцет, перемішати і розлити по стерильним банкам. Кришки заздалегідь прокип’ятити 5 хв., обсушити. Банки закатати, остудити в перевернутому вигляді під пледом.

Зберігати заготовку в холодному місці, вживати з м’ясом, ковбасами, рибою.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Лечо з помідорами на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салат з цибулі і моркви на зиму