Часто буває так, що сезон помідорів закінчився і на гілках залишилися зелені томати. Один з варіантів зберегти цей овоч, та ще й зробити смачну заготовку – це приготувати соковитий і смачний лечо.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Томатний соус (гострий) – 1 л
- Масло соняшникове – 0,5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування лечо із зелених помідорів на зиму. Ретельно вимийте зазначені овочі під прохолодною водою. Очистіть моркву, сполосніть і подрібніть на тертці.
Помідори наріжте часточками, вирізаючи місце кріплення плодоніжки.
Цибулю звільніть від лушпиння і сполосніть. Наріжте його кільцями.
У перцю вирізати плодоніжку і видаліть насіння. Для цього розріжте його навпіл, а після очищення нарізуйте соломкою.
В каструлю з товстим дном влийте олію і прогрійте.
Перекладіть в каструлю овочі.
Заправити томатним соусом, розмішайте і варіть на малому вогні 1,5 години, помішуючи. Всипте сіль і перець і варіть далі 10 хвилин.
Вимкніть вогонь і наповніть банки лечо. Загорніть банки, укутайте теплою тканиною і залиште остигати на 8 годин.
Приємного апетиту!
Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без оцту на зиму Салати без часнику на зиму