Одна з варіацій улюбленої закачування з додаванням цибулі і моркви ні трохи не складна в приготуванні, а ось додаткові інгредієнти роблять її смак більш насиченим і яскравим.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:


Як почати готувати лечо на зиму з морквою і цибулею? Помідори вимийте і поваріть 10 хвилин на малому вогні.

Протріть томати через сито з допомогою столової ложки.

Перець очистіть від насіння і вирізати плодоніжку. Розріжте його на великі шматки.

З лука видалити лушпиння, розріжте навпіл і наріжте півкільцями. Моркву очистіть і подрібніть на крупній тертці.

В каструлю з маслом, покладіть цибулю і обсмажте 2 хвилини на середньому вогні.


Покладіть до цибулі моркву, перемішайте і смажте 3 хвилини. Після – перелийте в каструлю томатний сік і шматки перцю.

Посипте заготівлю сіллю, цукром і перцем, перемішайте і варіть 25 хвилин на малому вогні. Додайте в лечо подрібнений часник і оцет, перемішайте і розкладіть по стерильним банкам. Відразу закрутіть кришку і переверніть тару. Укрийте ковдрою і залиште на 6 годин остигати.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю, помідорів і часнику Лечо по-болгарськи Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з червоних помідорів на зиму