Для тих, хто любить баклажани, хочу запропонувати один з моїх улюблених рецептів лечо з баклажанів, солодкого перцю і моркви. Обожнюю цю зимову закуску, яка прикрасить ваше святкове торжество і принесе задоволення.
Інгредієнти: на 3 л.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо з баклажанів, солодкого перцю, моркви. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматної лечо. Помідори, баклажани і болгарський перець ретельно вимийте. Морква вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте.
Помідори розріжте навпіл, видаліть плодоніжку і подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або кухонного комбайна.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Баклажани наріжте середніми за розміром брусочками.
Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте півкільцями.
У посуд з товстим дном налити необхідну кількість рослинного масла. Поставте на середній вогонь. Викладіть нарізану цибулю і натерту моркву. Періодично перемішуючи, обсмажте приблизно 5-7 хвилин.
Потім додайте баклажани, болгарський перець, помідори, цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності влийте столовий оцет і додайте заздалегідь подрібнений часник, добре перемішайте.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гаряче лечо з баклажанів зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.
Переверніть банки з лечо з баклажанів, солодкого перцю і моркви догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з яскравою закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Обов’язково продегустуйте соковите лечо.
Приємного апетиту!
Лечо з баклажанів пальчики оближеш Лечо з перцем і цибулею Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з помідорами на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму