Для приготування дуже смачного і ароматного лечо будемо використовувати свіжі помідори, з яких зробимо сік. Але можна взяти і готовий томатний сік при бажанні. Смак страви від цього сильно не зміниться.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,2 кг
- Помідори свіжі – 2,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Оцет столовий 9% – 45 мл
- Цукор-пісок – 45 гр.
- Масло рослинне – 170 мл
- Часник – 0.5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування лечо з баклажанів з томатним соком. Вимиті баклажани нарізати великими кубиками або скибочками, відрізавши хвостики. Перець промийте, видаліть у нього серцевину і насіння і нарізайте квадратами. Цибулю очистіть і сполосніть, наріжте його кубиками.
Моркву почистіть і вимийте. Подрібніть її на крупній тертці. З помідорів видалити шкірку методом бланшування. Для цього опустіть томати в окріп на пару хвилин і відразу в крижану воду, після цього шкірка буде легко зніматися. Подрібніть томати в блендері і протріть крізь сито. У каструлю налити томатний сік і доведіть до кипіння.
Перекладіть в киплячий сік перець, моркву і цибулю. Перемішайте і знову дочекайтеся закипання овочевої маси. Після цього покладіть баклажани. Засипте сіль, цукор і додайте олію, добре перемішайте і тушкуйте на малому вогні 30 хвилин.
З часнику видалити лушпиння, промийте і подрібніть підлогу головки. Можна зробити це з допомогою преса або порубати дрібно ножем. Додайте часник в лечо, розмішайте і варіть 10 хвилин. Додайте оцет і через 2 хвилини розподіляйте лечо по стерилізованим банкам. Закупорьте кришки, банки переверніть догори дном і укутайте на добу.
Приємного апетиту!
Закуска з баклажанів на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму