Для приготування дуже смачного і ароматного лечо будемо використовувати свіжі помідори, з яких зробимо сік. Але можна взяти і готовий томатний сік при бажанні. Смак страви від цього сильно не зміниться.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,2 кг
  • Помідори свіжі – 2,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Оцет столовий 9% – 45 мл
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Масло рослинне – 170 мл
  • Часник – 0.5 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з баклажанів з томатним соком. Вимиті баклажани нарізати великими кубиками або скибочками, відрізавши хвостики. Перець промийте, видаліть у нього серцевину і насіння і нарізайте квадратами. Цибулю очистіть і сполосніть, наріжте його кубиками.

Моркву почистіть і вимийте. Подрібніть її на крупній тертці. З помідорів видалити шкірку методом бланшування. Для цього опустіть томати в окріп на пару хвилин і відразу в крижану воду, після цього шкірка буде легко зніматися. Подрібніть томати в блендері і протріть крізь сито. У каструлю налити томатний сік і доведіть до кипіння.

Перекладіть в киплячий сік перець, моркву і цибулю. Перемішайте і знову дочекайтеся закипання овочевої маси. Після цього покладіть баклажани. Засипте сіль, цукор і додайте олію, добре перемішайте і тушкуйте на малому вогні 30 хвилин.

З часнику видалити лушпиння, промийте і подрібніть підлогу головки. Можна зробити це з допомогою преса або порубати дрібно ножем. Додайте часник в лечо, розмішайте і варіть 10 хвилин. Додайте оцет і через 2 хвилини розподіляйте лечо по стерилізованим банкам. Закупорьте кришки, банки переверніть догори дном і укутайте на добу.

Приємного апетиту!

Закуска з баклажанів на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму