Варіантів домашньої консервації овочів безліч, лечо з хроном на зиму по праву вважається одним з кращих таких рецептів. Пікантна і апетитна закуска буде чудово поєднується з будь-яким м’ясним або рибним блюдом, а її чудовий смак і аромат не залишать байдужим жодного члену родини або гостя.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Хрін – 200 гр.
  • Перець червоний мелений – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з хроном на зиму, підготуйте всі інгредієнти для приготування лечо з хроном на зиму. Помідори помити. Болгарський перець помити, очистити від плодоніжки з насінням. Моркву очистити. У яблук видалити серцевину і при необхідності шкірку. Часник очистити.

Через м’ясорубку пропустити помідори, перець болгарський, морква і яблука. У великій каструлі з’єднати ці інгредієнти, поставити каструлю на невеликий вогонь і варити 1 годину.

Перець чилі помити, очистити від насіння. Перець помити й очистити. перемолоти перець чилі і хрін.

Додати перець чилі і хрін в каструлю до решти інгредієнтів, перемішати. Варити ще 10 хвилин.

Після всипати в масу цукор і сіль, влити оцет, все ретельно перемішати. Каструлю зняти з вогню.

Банки і кришки попередньо пропарити. Розкласти В банки готове лечо з хроном на зиму, закрутити банки, укутати ковдрою і дати охолонути при кімнатній температурі. Зберігати лечо в будь-якому придатному для цих цілей приміщенні. Приємного апетиту!

Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо по-болгарськи Неймовірно смачні заготовки з лечо Помідори з яблуками на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, перцю і моркви Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму