Ароматний овочевий салат на зиму ідеально доповнить не тільки ваші домашні обіди, але і страви святкового столу. Спробуйте апетитну закуску з кабачків, перцю і помідорів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат з кабачків, перцю і помідорів на зиму просто! Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо невеликими кубиками.

Також чинимо і з помідорами: промиваємо та нарізаємо кубиками.

Солодкий болгарський перець звільняємо від серцевини і плодоніжки, потім дрібно нарізаємо.

У велику каструлю занурюємо помідори з рослинним маслом, сіллю і цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння, потім додаємо кабачки і перці. Продовжуємо тушкувати 20 хвилин. Тепер додаємо подрібнений часник. Знову перемішуємо і продовжуємо готувати 5-7 хвилин. За пару хвилин до готовності вливаємо оцет.

Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Подавати до столу як закуску слід в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салати без моркви на зиму