В даному рецепті вам пропонується додати в класичне лечо кабачки і обсмажену моркву з цибулею. В результаті у вас вийде закуска з шматочками овочів різного смаку, навіть більш ніжна і смачна. Лечо можна їсти і окремим блюдом, і додати в суп або рагу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 1 кг
- Морква – 0.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0.2 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачками і морквою, всі овочі для приготування лечо моєму і видаляємо шкірку і насіння. Потім нарізаємо солодкий перець на велику соломку, цибулю – на тонкі півкільця, кабачки на полукружочки, а морква шаткуємо тонкою соломкою.
Помідори хрестоподібно надрізаємо, ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Помідори подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
В посуді для гасіння розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому нарізані моркву і цибулю.
Потім перекладаємо в посуд шматочки кабачка і перцю і обсмажуємо на середньому вогні, поки овочі не стануть м’якими.
До овочів переливаємо томатне пюре. Потім додаємо вказане в рецепті кількість солі, цукру, очищений і подрібнений часник. Овочеву суміш добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні протягом 30 хвилин, періодично лечо помішуючи. До кінця готування додаємо в лечо оцет. Гаряче лечо розфасовуємо по стерильним баночках і закатуємо. Баночки з приготованим лечо з кабачками і морквою охолоджуємо під «шубою» і потім переносимо на зберігання. Таке лечо добре зберігається і в квартирі.
Вдалих заготовок!
Лечо з кабачками і перцем Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з часником на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі